Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rihanna

 

 RIHANNA

 

Teljes név: Robyn Rihanna Fenty
Becenév: Rihanna
Született: Saint Michael, Barbados, 1988. február 20.

Élete

Rihanna a barbadosiSaint Michaelön született a barbadosi Ronald Fenty és a guyanai Monica Fenty legidősebb gyermekeként. Két öccse van, Rorrey és Rajad. Rihanna a Charles F. Broome Memorial Schoolba járt, egy barbadosi általános iskolába, majd Combermere Schoolba, ahol két osztálytársával alakított egy együttest. 2004-ben Megválasztották iskolája szépségkirálynőjévé díjat és még abban az évben előadta az iskolai tehetségkutatón Mariah CareyHero című számát, amellyel hatalmas sikert akatott. Eközben kadét volt egy tengeralattjáró-hadsereg-programban, ami Barbados hadseregével edzett, és a szintén híres barbadosi énekesnő Shontelle volt a gyakorlóőrmestere.

Tizenöt éves korában egyik barátja bemutatta Evan Rogers zenei producernek, aki feleségével éppen vakációzott Barbadoson. Rogers partnerével, Carl Sturkennel segített Rihannának különféle kiadókhoz elküldeni a dalait. Egyik munkáját elküldték Jay-Z-nek, aki végül leszerződtette őt a Def Jam Recordshoz.

Rihanna zenéjére nagy hatással bír Beyoncé, Mariah Carey, Whitney Houston, Madonna, Alicia Keys, Bob Marley, Brandy és a Karib-szigetvilág zenéje. Jelenleg New Yorkban él.

 

rihanna.jpg

 
 

 
Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 108179
Hónap: 1944
Nap: 67