Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Külföldi színésznők

 

 NATALIA OREIRO

 

Teljes név: Natalia Marisa Oreio Iglesias Poggio Bourié de Mollo
Becenév: Natlia Oreiro
Született: Uruguay, Montevideo, 1977. május 9.

Élete

Színészi tanulmányait nyolc éves korában kezdte, és élete forgatásokból, utazásokból, stúdiófelvételekből, promóciókból áll.

Tizenkét éves korától színészkedett először, mint gyermekszínész, a karrierje a reklámfilmek világában kezdődött el. Tizenkét és tizenhat éves kora között több, mint harminc reklámban szerepelt, többek között a Coca, Pepsi, és Johnson & Johnson reklámokban. Tizennégy éves korában tízezer észak-, közép-, és dél-amerikai jelentkező közül választották ki, hogy elkísérje Xuxat a turnéjára.

Az általa megkeresett pénzből Buenos Airesbe ment szereplőválogatásokra. Amikor tizenhét éves volt, egyedül átköltözött Argentínába. Ekkor egy kis szerepet kapott a "Meghódíthatatlan szív" című szappanoperában, ezért lemondott arról, hogy Xuxa kísérője legyen továbbra is, valamint hogy műsorvezető legyen az MTV-n.

1995-ben felkérték, játssza el Patricia Palmers unokahúgát az "Édes Anna" című szappanoperában, melyben megismerkedett későbbi szerelmével is. Majd a "Modellek 90-60-90" című sorozatban játszott. Egy év múlva közismert lett Valeria szerepével a "Híresek és Gazdagok" című szappanoperában.

Együtt szerepelt Guillermo Francellával "Az egy argentin New Yorkban" című mozifilmben, ahol egy fiatal lányt játszott, aki megvalósította a zenével kapcsolatos álmait. A film nézettségi rekordokat döntött 1 600 000 nézovel, ez volt a karriere első kimagasló értéke.

1998-ban elkészítette első világméretű lemezét "Natalia Oreiro" címmel. Dalait ma már az egész világon hallgatják. 2000 januárjában megkapta az "Év ünnepelt személyisége" díjat. Két egymást követő évben jelölték "Martin Fierro" díjra a legjobb drámai színésznő kategóriában "Cholito", azaz az "Öcskös" szerepéért.

"Cholito" szerepében egy fiús, érzékeny árvát játszott, akiként "elcsábította" a nézőket a "Vad Angyalban". Ezt a sorozatot hatvan országban vetítették, többek között az Amerikai Egyesült Államokban, Oroszországban, Görögországban, Szlovéniában, Szlovákiában, Cipruson, Litvániában, Romániában, Bosznia-Hercegovinában, Magyarországon, Csehországban, és az összes latin-amerikai országban.

Együtt énekelt Rafaela Carraval Olaszországban, részt vett a spanyol közösségek gáláján, egy klasszikus spanyol showban, a Punta del Estében, valamint fellépett a miami fesztiválon a 8. utcában.

Ezután elhatározta, hogy a 2000-es évben a zenei karrierjének szenteli magát, ezért elutazott Los Angelesbe, hogy felvegye második nagylemezét "Tu Veneno" címmel.

A "Tu Veneno" egy pop-rock stílusú album egy kis andalúz zenével keverve; a 15 dal között szerepel a "Basta de ti", melyet Natalia együtt készített Fernando Lopez Rossival, a "Rio de la Plata", mely Natalia életéről szól, valamint a "Que pena me das" címu szám, melyet Andres Calamaro külön Natalia számára írt. A "Tu Veneno" címu album elkészítésében más zenészek is részt vettek, mint például Abraham Laboriel Jr., Jimmy Johnson, James Taylor, Alex Acuna, Greg Mathison, Michael Thompson, Michael Landau, Rusty Anderson, Jose Antonio Rodriguez, Ramon Stagnaro, Ed Calle, Dana Teboe, Tony Concepcion.

Natalia különféle díjakat kapott filmjeiért Spanyolországban, Olaszországban, és az USA-ban.

2001-ben megtalálta élete nagy szerelmét egy argentin rock zenész, Ricardo Mollo személyében, akihez nagy titoktartás közepette 2001. december 31-én feleségül ment.

A 2002-es év ismét gyümölcsöző volt Natalia karrierjében: leforgatta a Kachorra című szappanoperát, melynek nagy sikere volt több dél-amerikai, európai, illetve ázsiai országban; valamint elkészítette negyedik albumát "Turmalina" címmel.

Natalia a 2003-as év folyamán sem tétlenkedett: leforgatta második mozifilmjét Cleopatra címmel, mellyel ismét nagy sikert aratott.

Ezt követően egy kis pihenés után oroszországi turnéra indult, melyen rajongói legnagyobb örömére több városban, több koncertet adott. Argentin rajongóit sem "hanyagolta el", mert a koncert turnét egy argentin, Rosarióban megrendezett koncerttel zárta.

A 2004-es év szintén egy új telenovella szereppel ajándékozta meg Nataliát, ahol egy Carmen nevű érzéki nőt alakított, s melynek címe El deseo, azaz Kívánság.

Miközben Natalia új albumának elkészítésén dolgozott, a 2005-ös évben filmes karrierjének építését sem hanyagolta el. Oroszországban leforgatta az El Ritmo Del Tango című argentin-orosz co-produkciós telenovellát, majd a TELEFE csatornát elhagyva leszerződött a Canal 13-hoz, ahol az év végén megkezdje a Sos mi vida című sorozatot, melyben ismét – a Vad Angyalból jól ismert – Facundo Aranával játszik együtt. 2005-ben koncertet adott Haitin és Tahitin is.

2006-ban befejezte a Sos mi vida forgatását utána 2új dalt vett fel, majd kampányokban vállalt szerepet.

2007 Natalia számára új szerepeket jelentett főként reklámfilmekben. Martin Ferrero díjat is kapott.

2008-ban lelkesen forgatta az Amanda O siker sorozatot ami Argentínában az első "internetSorozat".

 

250px-natalia_oreiro.jpg


 

 

 JULIA ROBERTS

 

Teljes név: Julia Fiona Roberts
Becenév: Julia
Született: Atlanta, Georgia, 1967. október 28.

Élete

Gyermekkorában imádta az állatokat. Eredetileg állatorvos akart lenni, de később újságírónak tanult. Bátyja hollywoodi sikerein felbuzdulva Julia is megpróbálkozott a színészettel. Első áttörése 1988-ban volt a Mystic Pizza és a Saticfaction című filmmel. Az 1990-ben játszott Acél magnóliák című filmben megformált szerepéért Oscar-díjra jelölték a legjobb női mellékszereplő kategóriában. Julia legnagyobb sikerét a Pretty Woman (Micsoda nő) című alkotás hozta, amiben egy prostituáltat alakított Richard Gere oldalán. Az alakításért a legjobb női szereplő Oscar-díjra jelölték. A következő években nagy költségvetésű romantikus komédiákban játszott. Az Erin Brockovich című alakításáért életében először elnyerte az Oscar-díjat. Roberts volt az első nő a 20 Millió dollárosok klubjában, amikor aláírta erről az összegről az Erin Brockovich szerződését.

 

julia-roberts.jpg


 SARAH JESSICA PARKER

 

Teljes név: Sarah Jessica Parker
Becenév: Sarah, Jessica
Született: Nelsonville, Ohio, USA, 1965. március 25.

Kezdetek

Parker Nelsonville-ben született, Ohio államban. Édesanyja, Barbara egy nővériskola operátora és tanárnő; édesapja, Steven Parker vállalkozó és újságíró. Parker édesapja, aki Brooklyn-i születésű, zsidó származású, a család eredeti vezetékneve "Bar-Kahn" volt. Szülei fiatalkorában elváltak, és az édesanyja újra férjhez ment Paul Forste-hez. Parker az édesanyjával nőtt fel, mostohaapjával és hét testvérével. Fiatal lányként énekelni és balettozni tanult, és hamarosan ki is választották egy Broadway-i produkció szerepére, a The Innocents-be. A családja Cincinnati-be, Ohio-ba költözött, majd Dobbs Ferry-be, New York államba, közel New York városához, ahol Parker gyerekszínészként dolgozott. 1977-ben a család az újonnan létesült Roosevelt Island-re költözött, Manhattan és Queens közé; majd a szülei Englewood-ba, New Jersey-be, ahol a Dwight Morrow High School-ba járt.

Parker a the School for Creative and Performing Arts-ba, a the School of American Ballet and the Professional Children's School-ba, később a Dwight Morrow High School-ba járt. Első szerepe 1977-81 között az Annie című musicalben volt (July-t alakította), majd később megkapta a főszereplő árva lány szerepét (megosztva Andrea McArdle-lal és Shelley Bruce-szal)1979. március 6-ától.

1991-ben mellékszereplőként feltűnt az L.A. Story-ban; mind a film, mind az alakítása pozitív kritikát kapott. A következő évben a Végső állomás, Las Vegas-ban tűnt fel Nicolas Cage oldalán. 1993-as Hocus Pocus című filmbeli szerep kasszasiker volt, de negatív kritikákat kapott. A következő évben Johnny Depp-pel szemben játszott az Ed Wood című filmben. Szerepelt többek között a Támad a Mars!-ban és az Elvált nők klubjában is.

sarah-jessica-parker-hair-4.jpg

 

 

 

 
 

 
Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 90674
Hónap: 980
Nap: 27