Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Magyar énekesek

 

DOBRÁDY ÁKOS

 

Teljes név: Dobrády Ákos
Becenév: Ákos
Született: Győr, 1975. szeptember 7.

Élete

Nyolc éves korában beiratkozott szolfézsre, családjában unokanővére tanult zongorázni és Ákos kedvet kapott tőle. Szülei támogatták zeneszeretetét, ezért egy bécsi zongorával ajándékozták meg. Az első négy évben klasszikusokat játszott majd utána áttért a könnyűzenére. Tizenhat évesen már a vendéglátóiparban, az éjszakában dolgozott Győrben és környékén. A zene mellett kézilabdázott is és egy idő után eljött a pillanat,amikor választania kellett.
1995-ben, barátjával és edzőtársával Intivel, Zuber Krisztiánnal felköltöztek Budapestre, ahol egy stúdióban Császár Előd segítségével, aki nagy fantáziát látott a fiúkban nekiláttak első lemezük elkészítéséhez.

A TNT együttes tagjai 2005-ben úgy döntöttek, hogy külön utakon folytatják zenei karrierjüket. Ákoshoz olyan slágerek fűződnek, mint a Titkos üzenet, Bolond, aki sír, a Ha nem jön álom a szememre, Híd a folyót és a Kicsi gesztenye.A Híd a folyót című dalt Szekeres Adriennel duett formában énekelte fel az Egyetlen szó albumra. A dalból óriási siker lett és a You Tube videomegosztó portálon több mint 1 200 446 alkalommal nézték meg. A TNT feloszlása után, Ákos 2006 tavaszán a kiadta a Te vagy a hangszerem című kislemezt, majd 2006. novemberében jelent meg első szólólemeze Fekete gyémánt címmel. A Magyar Rádió Ákost, Emerton-díjjal jutalmazta, melyet „Az év legjobb énekese“ kategóriában vehetett át.

2009-ben Emilia Rydberg énekesnővel, a Big Big World énekesével felénekelte a Szerelemre hanngolva / Side by side című dalt, amelyet ő maga komponált. A dal sokáig vezette a slágerlistákat a rádióban és a hozzákészült videoklipet a You Tube videomegosztó portálon több mint 1 572 685 alkalommal nézték meg. Még ebben az évben megjelenik második szólólemeze a Seven Music Records-nál, a " Közelebb egymáshoz " című album. Az albumot a Syma Csarnokban bemutatja, ahol 6 000 ember előtt énekelt. A koncerten fellépett Emilia Rydberg is, akivel a Szerelemre hangolva / Side by side című duettdalt bemutatták. Ezenkívül Emilia előadta a legnépszerűbb dalát, a Big Big World dalát is. Akik résztvettek a koncerten, azok Karácsonyi ajándékként megkapták Ákos második szólólemezét, a Közelebb egymáshoz címú lemezt.

2010. márciusában megjelent hivatalosan is a második szólólemeze a Koncert a Syma Csarnokban DVD-vel együtt. Akik már rendelkeztek a Közelebb egymáshoz albummal, azok a Koncert a Syma Csarnokban DVD-t külön is megvehették.

2010-ben énekel duettet Patai Annával, a " Pár nap még nem a világ " című dalt.

2011-ben egy nosztalgia koncert erejéig újra összeáll a TNT zenekar. A zenekar 15 éves jubileumi koncertet tart a Papp László Budapest Sportarénában, május 21-én 20:00-tól.

 

dobrady_akos_002.jpg

  FEKETE DÁVID

Teljes név: Fekete Dávid
Becenév: Dávid
Született: Győr, 1986. október 10.

Pályafutás

Az édesanyja 15 éves korától biztatja és támogatja a zenei pálya felé. A Gór Nagy Mária Színitanodába járt. 2008-ban jelentkezett a Megasztár negyedik szériájába, melyben ő lett a második.

2009-ben két albumot is kiadott: az egyiken a döntőben elhangzott dalok vannak, míg a másikon már saját dalaival szerepel, köztük több duettel. Országos turnéra indul, legnagyobb részük ingyenes (helyszínek: hipermarketek parkolója, városi rendezvények, fesztiválok).

 

fekete-david-megnosul-videoklip-446-d00003b8bb1e0704c9e2d.jpg
PUSKÁS PETI

 

Teljes név: Puskás Péter
Becenév: Peti
Született: Budapest, 1984. december 16.

Élete

Puskás Peti neve 2005-ben vált ismertté, amikor jelentkezett a Megasztár 3. szériájába. A döntők 2006 februárjában kezdődtek, melyek során Peti különböző arcait mutatta meg, csakúgy, mint színpadi rátermettségét. A verseny alatt nem csak a tévé képernyőjén volt látható, hanem a többi döntőbe jutott énekessel együtt 8 alkalommal fellépett a Lovag utcai New Orleans clubban is, és a Megasztár turné során végigjárta az egész országot.

 

puskas-peti.jpg


 

 

 

 

 

 

 
 

 
Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 104720
Hónap: 2062
Nap: 54