Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Magyar énekesnők

 

 

LOLA

 

 

 

Születési név: Korsós Judit
Becenév:   Lola
Született:  1988. augusztus 14.

Élete

 

 

Lola hétéves korától (1995) énekel, mivel annak gyakorlását, tanulását az általános iskolában kezdte meg, zongorázni tanult és öt évig szolfézsre járt. Az általános iskolában szavalóversenyeken is részt vett és egy színjátszó körnek tagja is lett.

 

1996-ban Lengyelországban lépett fel először közönség előtt egy nemzetközi gyermekfesztiválon. Saját kategóriájában a 2. helyezést érte el, és ezzel megtette énekesnői útjának legelső apró lépéseit. Ezután Lengyelországban még több alkalommal is fellépett, különböző fesztiválokon ért el dobogós helyezést és számos különdíjat tudhatott magáénak. A Magyar Rádió által több külföldi zenei versenyre is kijutott (pl. Montenegró, Szlovénia, Bosznia-Hercegovina, Szerbia).

 

1998-ban az Atlétikai Európa Bajnokságon a Népstadionban 50 000 ember előtt ő énekelte a Himnuszt.

 

2000-ben egy időre abba kellett hagynia az éneklést, mert súlyos hangszalaggyulladást kapott, de felépülése után újult erővel folytatta zenei tanulmányait. Ezután már regionális énekversenyeken is részt vett (egy alkalommal dzsessz kategóriában 1. helyezést ért el).

 

Jelenleg a Magneoton kiadó előszerződtetett művésze.

 

 

 

 

 

 

 lola-ha-zene-szol--cd-borito-.jpg

 

 

 

 

 

 

BARBEE

 

 

 

 

 

Teljes név: Bata Adrienn
Becenév: Barbee
Született: Ózd, 1990. július 15.

Zenei karrier

Barbee első albuma 2009. június 4-én jelent meg Popsztár címmel, melynek borítóját a pop-os SP fotózta.

Bemutatkozó videoklipje még 2008-ban az Ébressz fel című dalból készült. A dal zenei producere Rakonczai Viktor, a szöveget pedig Major Eszter írta. A dalhoz készült klipet Indián rendezte, aki többek között a Hooligans klipjeit is készíti. A videó igen népszerű lett a VIVA TV-n, a csatorna hivatalos slágerlistáján elérte az első helyet.

Barbee második videoklipje novemberben jelent meg és a téli hangulatú Hógömb című dalból készült. A dalhoz készült videoklip kedvéért Barbee korcsolyázni is megtanult. Annak ellenére, hogy a videoklip téli hangulatú még a téli időszak végén is játszották a zenecsatornák, sőt a VIVA Chart-on is elérte a 10. helyet.

 

2009. január 14-én jelent meg Barbee első "netes" klipje az Ámor nyila. A dalhoz készült videó kizárólag az internetre készült, de a nagy érdeklődésnek köszönhetően a VIVA TV is elkezdte játszani. 

 

2009. április 30-án jelent meg az album negyedik videoklipje, mely a Szívtörő című dalból készült. A klip érdekessége, hogy amíg az eredeti verzió 14. lett a VIVA Chart-on addig a Late 90's mix verzió elérte a 4. helyet.

 

 

 

 

2009 októberében pedig megjelent az album címadó dalához készült ötödik videoklip, a Popsztár. A klip egy egy perces monológgal kezdődik és a forgatás a turai Schossberger-kastélyban történt, ahol Barbee első klipjét is forgatták az Ébressz felt

 

 

 

 

2010. április 9-én jelent Barbee 6 videoklipje, a Kapj el, amely a második albumának beharangozó dala.

 

 

 

 

Barbee 2010.Június 17-én nyerte meg a "Legjobb Női Előadó"-nak járó díjat a Viva Cometen.

 

 

 

 

Mostmár a tinicsillag bekerült a STÁB3-ba amiben 5 fiatal veszt rész:Barbee,Szandy,Ben,Fluor,Nick és Leo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

barbee-comet-nagy.jpg

 


 

 

 

 

 

 

 

 KOVÁCSOVICS FRUZSINA

 

 

 

 

 

 

Teljes név: Kovácsovics Eszter Fruzsina
Becenév: Fruzsi, Fru, Mosolylány
Született: Maglód, 1988. december 11.

 

 

 

 

 

Élete

 

 

Kovácsovics Fruzsina már gyerek korában sok mindennel foglalkozott. Tagja volt a maglódi mazsorett csoportnak, egy országos mazsorett versenybe is benevezett, amit megnyert. Később gyerekeket tanított mazsorettezni, de az első mindig a zene volt, habár sosem járt énektanárhoz. Három bátyja van, a legidősebb, Dávid Pesten él és Fruzsina minden fellépésén gitáron kíséri húgát. Középső testvére, Bálint a Pécsi Tudományegyetemen tanul testnevelő-edzőnek. A legkisebb bátyja, Mátyás profi kézilabdázó, jelenleg Spanyolországban él.

 

 

 

 

Fruzsina a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Egészségügyi és Főiskolai karának hallgatója. Még a produkció előtt elárulta, hogy ha befejezi az egyetemet, szülésznő, gyermekorvos, vagy tanítónő lesz; de mindenképpen gyerekekkel szeretne foglalkozni. Édesanyja tanítónő, éneket tanít abban az általános iskolában, ahova Fruzsina is járt. Édesapja biztonságtechnikai műszerész.

 

 

 

 

Jelenleg szüleivel és középső bátyjával, Bálinttal él Maglódon. A Csillag Születik című műsor gyökeresen megváltoztatta az életét, így most már rendszeresen jár Budapestre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kovacsovics---fruzsina.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 ZSÉDA

 

 

 

 

 

 

Teljes név: Zsédenyi Adrienn
Becenév: Zséda, Adri
Született: 1974. december 30.

 

 

 

 

 

Élete

 

 

 

 

Zsédenyi Adrienn Szentesen, a Horváth Mihály Gimnázium irodalom-dráma tagozatán tanult. 15 éves korától Sík Olga tanárnőnél tanult énekelni, majd három színházban (Arany János Színház, Független Színpad, Krétakör Színház, Új Színház) mutatta meg színészi képességeit. Hét évig tanult hegedülni és a művészi pálya mellett a Nyugat-magyarországi Egyetemen szerzett diplomát, mint szociálpedagógus.

 

 

 

 

2000-ben ment férjhez dr. Takács Szabolcshoz, aki egy gyógyszerforgalmazó cégnél dolgozik tudományos munkatársként. 2007. szeptember 27-én pedig megszületett első gyermekük, Nimród.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zseda.preview.jpg

 

 

 
NOÉMI VIRÁG

 

 

 

 

Teljes név: Pásztor Noémi Virág
Becenév: Noémi Virág
Született: Budapest, 1983. október 9.

 

 

 

 

 

Élete

 

 

Noémi Virág Hatvani Emese (szövegíró) és Pásztor László (zenész/dalszerző, a Neoton Família alapító tagja) második gyermeke. Nővére Pásztor Patrícia. 6 évesen (1989) kezdett el szolfézs órákra járni, majd 10 éven át zongorázott. 12 éves korában (1995) elkezdett gitározni. 11 évesen (1994) írta meg első saját dalát, Napkirálynő címmel.

 

 

 

 

16 évesen (1999) egy évet az Amerikai Egyesült Államokban töltött, ott végezte gimnáziumi tanulmányait és szerette meg Sheryl Crow-t.

 

 

 

 

Miután hazajött, a Budapesti Német Iskolában érettségizett le 2002-ben. 2002-ben megalakult a Neo Tones együttes, amelynek ő volt az egyik énekese. 2002-2007 között két sikeres albumot készített el. Jakab György (zenész) és Bardóczi Gáborral, továbbá nővérével játszott együtt, akik az egykori Neoton Família tagjainak leszármazottai. Közben 2006-ban befejezte a főiskolát és a VIVA TV-nél helyezkedett el. 2007 őszétől a Warner Music Hungarynél dolgozik, mint digitális értékesítő. 2006-2007 között a Minimax csatornán műsort vezetett. 4 éve Kővári Judit tanítványa.

 

 

 

 

 

ma-unnepli-27-szuletesnapjat-noemi-virag-10091149.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 
Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 102678
Hónap: 1570
Nap: 34